Poštovani,

Molimo vas da izdvojite malo vremena i popunite upitnik o zadovoljstvu klijenata.

Hvala.

     
Menu

Blog

Vi ste ovde: PočetnaBlogPrevodi policijskih izveštaja

Prevodi policijskih izveštaja

Prevodi policijskih izveštaja

Policijski službenici podnose neposrednom starešini odgovarajuće izveštaje o obavljenim policijskim poslovima i primenjenim policijskim ovlašćenjima. Ponekad je zarad ostvarivanja određenih prava i potreba neophodno izdavanje policijskih dokumenata i određenom fizičkom ili pravnom licu. Policijski izveštaji i drugi dokumenti državnih organa spadaju u dokumente za koje su potrebni prevodi i overa od strane sudskih tumača za dati jezik.
 
Ukoliko aplicirate za vizu, pa čak i na određenim poslovnim konkursima u inostranstvu, biće Vam potrebno Uverenje o nekažnjavanju, koje je, naravno, overeno od strane ovlašćenog sudskog prevodioca. Najčešće je to sudski tumač za engleski jezik, mada to zavisi od države u koju želite da odete i njenog zvaničnog, službenog jezika na kome je potrebno predati sve tražene dokumente.
Postoji Uverenje o nekažnjavanju iz policije i Uverenje o nekažnjavanju iz suda. Policija izdaje uverenje o tome da (ni)ste već kažnjavani i osuđivani, dok sud izdaje uverenje o tome da se protiv Vas trenutno (ne) vodi krivični postupak i da (ni)je pokrenuta nekakva istraga.

Uverenje o nekažnjavanju traje do 6 meseci, ukoliko ranije ne dođe do promene. Međutim, različite ambasade i inostrani organi imaju drugačije poimanje o važnosti uverenja, pa je najbolje pre svega konkretno se raspitati o roku važenja ovog dokumenta za određenu instituciju.
 
U policijske izveštaje spada i zapisnik u slučaju saobraćajne nezgode, koji saobraćajni policajac sačinjava na licu mesta i daje ga na uvid vozaču učesniku u nezgodi. Pravilno popunjen izveštaj ima snagu javne isprave i biće Vam od koristi ne samo u slučaju dokazivanja pred sudijom za prekršaje, već i u slučajevima naplate osiguranja od osiguravajućih kuća. U slučaju sudara sa vozilom registrovanim u inostranstvu, biće Vam verovatno potreban i prevod policijskog zapisnika.

Ponekad, zbog kratkih rokova, biće Vam neophodni hitni prevodi, ali imajte na umu da je ovakva vrsta prevoda skuplja u odnosu na prevođenje koje nije ograničeno vremenski na kraći period od 24 sata.

Prevodilačka agencija ABC prevodi može da izađe u susret svakoj Vašoj potrebi za prevodilačkim uslugama - kako pismenim, tako i usmenim. Naši prevodioci, odnosno prevodilac za određeni jezik vrši prevođenje običnih i stručnih tekstova, kao i dokumenata sa overom sudskih tumača ili bez nje, za skoro sve svetske jezike. U slučaju da Vam je potrebno prevođenje policijskih izveštaja ili drugih dokumenata državnih organa, kontaktirajte nas za dodatne informacije i dogovor. Stojimo Vam na raspolaganju radnim danima 9 – 17 h, a posle tog vremena i vikendom možete nam se obratiti na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Kvalitet i sigurnost

Prevodilačka agencija ABC Prevodi garantuje za sigurnost Vaših podataka, kao i za kvalitet usluga koje isporučuje. Zarad sigurnosti, uveli smo praksu potpisivanja ugovora o poverljivosti svih podataka klijenata

Svaki prevod koji je prosleđen klijentu prolazi kroz nekoliko kontrola:

  • prvi prevodilac predaje radnu verziju prevoda,
  • drugi prevodilac kontroliše i predaje završnu verziju,
  • zatim je vizuelno pregleda i prevodilac koji je prosleđuje klijentu.

Pri ovakvom načinu rada, mogućnost greške je svedena na minimum.

Cene

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti.
Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja.

Za određivanje cene još četiri faktora su važna:

  • da li je za prevod potrebna overa sudskog tumača
  • koliko strana ima tekst koji se prevodi
  • u kom roku je potrebno završiti prevod
  • kojoj oblasti pripada tekst koji se prevodi

Standardna prevodilačka strana sadrži 1800 karaktera sa razmacima (Word Count).