Poštovani,

Molimo vas da izdvojite malo vremena i popunite upitnik o zadovoljstvu klijenata.

Hvala.

     
Menu

Blog

Vi ste ovde: PočetnaBlog5 aplikacija za učenje stranih jezika za decu

5 aplikacija za učenje stranih jezika za decu

5 aplikacija za učenje stranih jezika za decu

Stručnjaci kažu da je rano detinjstvo idealno vreme za učenje stranih jezika. Svi smo više puta čuli da su deca poput „sunđera”, da s lakoćom upijaju nova znanja, i da isto tako, bez muke, stečeno znanje reprodukuju. Učenje stranih jezika u predškolskom uzrastu utiče pozitivno na kognitivni razvoj deteta, doprinosi razvoju jezičkih veština, i veština komunikacije, povećava kreativnost, razvija kritičko mišljenje i daje dublji uvid u maternji jezik. U tom periodu deca strani jezik usvajaju kao maternji – intuitivno. Kako bi vaše dete postalo budući poliglota, potrebno je da ga što pre izložite stranom jeziku. Ukoliko krenete na vreme, benеfiti će biti višestruki – vaše dete će, kad poraste, jezik koristiti tečno kao izvorni govornik, vrlo verovatno bez „akcenta” i, što je još važnije, razviće samopouzdanje koje je osnova za srećan i uspešan život, bez obzira na izbor profesije.

Složićemo se da korišćenje novih tehnologija ima pozitivne i negativne uticaje na decu. Pametni telefoni, tableti, kompjuteri jesu stvarnost nas i naše dece. I tu su da ostanu. Ne postoji način da ih izbegnemo. Zato je važno da se pozabavimo pitanjima KAKO i KOLIKO često koristiti tehnologiju. Naša deca ne moraju da budu robovi tehnologije ukoliko je koriste na pravi način i kontrolisano. Zato smo se potrudili da vam predstavimo nekoliko aplikacija za učenje stranih jezika pomoću kojih deca mogu učiti kroz igru.

Engleski jezik za decu je besplatna aplikacija koju je izradio British Council
British Council vredno radi na promociji engleskog jezika. Na sajtu Learn English Kids pronaći ćete igrice, priče i pesme koje mališanima mogu pomoći da ovladaju engleskim jezikom, kroz igru i zabavu. Nakon sajta na red su došli i pametni telefoni. Ova aplikacija sa osam fonemski baziranih priča akcenat stavlja na izgovor, čitanje i pisanje engleskog jezika. Svaka priča se fokusira na vežbanje fonemskih zvukova i uključuje prateću igru i rečnik pojmova. Priče prate slatke male špijune iz svemira, Sem i Pem, njihovu posetu Zemlji i susret sa engleskim jezikom. Dizajnirana je za decu uzrasta od 6 do 8 godina. Kod ove aplikacije pronaći ćete i vodič za roditelje koji sadrži stručne savete o tome kako da pomognete detetu u procesu učenja i sticanju samopouzdanja prilikom čitanja.

Aplikacija je besplatna i možete je preuzeti sa Apple App Store-a.
Kompatibilna je samo sa iPad uređajem.

Gus on the Go i Stories by Gus on the Go
Ova aplikacija je prava jezička avantura. Gus je prijateljski raspoložena sova koja putuje po svetu i istražuje jezike, i to kroz 10 interaktivnih lekcija. Svaka savladana lekcija otključava zabavnu igricu koja ima funkciju da dalje motiviše vaše dete. Sve reči izgovara izvorni govornik izabranog jezika. Aplikacija obiluje i ugodnim zvucima životinja, kao i zvucima iz saobraćaja. Uz pomoć simpatičnih animacija živih boja vaše dete će usvojiti oko 90 novih reči. Namenjena je deci uzrasta od 3 do 7 godina. U ponudi je 30 jezika.
Tvorci ove aplikacije su osmislili i aplikaciju Stories by Gus on the Go, uz pomoć koje vaše dete može da nastavi sa učenjem jezika dok uživa u dobro poznatim, klasičnim bajkama kao što su Zlatokosa i Tri praseta.
Alikaciju možete preuzeti po ceni od $3.99.

Pili POP
Ova aplikacija namenjena je deci uzrasta od 5 do 10 godina, koja uz pomoć inovativnih igrica mogu naučiti engleski, francuski i španski jezik. Vaše dete će u ovoj jezičkoj pustolovini biti u društvu radoznalih i finih vanzemaljaca koji su upravo stigli na Zemlju. Zajedno će savladati 40 različitih tema (boje, voće, povrće, odeća itd.) kroz 200 aktivnosti. Program za prepoznavanje glasa ohrabruje decu pri čitanju i usavršavanju izgovora. I ova aplikacija pruža roditeljima uvid u rad deteta i njegov napredak, i to kroz imejl koji ćete dobijati jednom mesečno.
Dostupna je za iOS i Android uređaje.
Četrdeset igrica je dostupno besplatno.
Paketi se dodatno plaćaju.

Little Pim
Ova aplikacija je osvojila čak 25 nagrada i preporuka. Little Pim polazi od istraživanja stručnjaka koji tvrde da deca u prvim godinama života prirodno usvajaju strane jezike. Ovo se odnosi na period do 6. godine. Od rođenja pa do 6. godine dečiji mozak može da usvoji 3 jezika prirodno i bez muke. Sa ovom aplikacijom, u društvu malog Pima – neodoljivog pande, vaše dete će naučiti 360 reči i fraza stvarajući dobru bazu za dalje učenje. Teme koje se obrađuju kroz interaktivnu igru su hrana, osećanja, zabava. Dostupno je 12 jezika.


Duolingo
Ovo je verovatno najpoznatija aplikacija za učenje stranih jezika na svetu. O njoj smo detaljno pisali u martu na našem blogu u tekstu. Pored toga što nudi kurseve za učenje 23 jezika, ova aplikacija je potpuno besplatna. Aplikacija nije dizajnirana za malu decu, ali je prilagođena tinejdžerima od 13. godine.
Besplatna; iOS i Android, Windows

Ukoliko vam je potreban prevod - prevodilačka agencija ABC prevodi je tu za vas. Pružamo sve vrste prevodilačkih usluga: usmeno prevođenje, pismene prevode (obične ili overene od strane sudskog tumača), prevođenje različitih jezičkih kombinacija, lekturu i overu već prevedenih dokumenata. Posetite nas lično, kontaktirajte sa nama putem imejl adrese ili pozovite neku od naših kancelarija u Beogradu ili Novom Sadu.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Kvalitet i sigurnost

Prevodilačka agencija ABC Prevodi garantuje za sigurnost Vaših podataka, kao i za kvalitet usluga koje isporučuje. Zarad sigurnosti, uveli smo praksu potpisivanja ugovora o poverljivosti svih podataka klijenata

Svaki prevod koji je prosleđen klijentu prolazi kroz nekoliko kontrola:

  • prvi prevodilac predaje radnu verziju prevoda,
  • drugi prevodilac kontroliše i predaje završnu verziju,
  • zatim je vizuelno pregleda i prevodilac koji je prosleđuje klijentu.

Pri ovakvom načinu rada, mogućnost greške je svedena na minimum.

Cene

Svaki prevod je novi proizvod, novi autorski rad, tako da nije svaki prevod isti.
Zato se i cene razlikuju od slučaja do slučaja.

Za određivanje cene još četiri faktora su važna:

  • da li je za prevod potrebna overa sudskog tumača
  • koliko strana ima tekst koji se prevodi
  • u kom roku je potrebno završiti prevod
  • kojoj oblasti pripada tekst koji se prevodi

Standardna prevodilačka strana sadrži 1800 karaktera sa razmacima (Word Count).